Precor

Историята на Precor

Precor уред Precor е водеща компания за производство на фитнес оборудване. Марката е предпочитана от най-престижните вериги хотели, спа центрове и спортни клубове. Нейните уреди са ефективни както за домашна употреба, така и за тренировка и подготовка на професионални спортисти. Обикновено потребителите ги асоциират с ефективност, удобство и дълъг срок на експлоатация.

Създателите на фитнес уреди Precor се съсредоточават върху ергономичното движение, научния подход и най-новите постижения в областта на инженерството. Това са трите основни фактора за високото качество, което марката предлага. Основната й цел е да дава на потребителите все повече възможности да спортуват и да поддържат формата си по най-добрия за тях начин.

Компанията е основана през 1980 година от индустриалния дизайнер Дейвид Смит. Той създава първия ергономичен гребен тренажор. Precor е първата компания, която произвежда кростренажори, имитиращи ски бягане. Уредът веднага започва да се използва от ски отбора на САЩ, който тренира за Световното първенство. Още от самото начало компанията се развива стремително.

През 1982 тя пуска на пазара първото оборудване с микропроцесорна електроника, осигуряваща непрекъсната обратна връзка и повишена ефективност на тренировката.

Винаги спазвайки основните принципи, заложени в Precor – удобство, ефективност, дълъг живот на уреда – проектантите създават първата пътека за бягане, която намалява стреса на тялото и ставите по време на тренировка. Компанията пуска на пазара пълна гама електронни ергометър, велоергометър и гребен ергометър. Разработва и пълна гама програмируеми пътеки за дома и фитнес залата. През 90-те години на XX в. Precor патентова уникална технология за бягащи пътеки. Създава нова категория във фитнеса и е призната от редица лични треньори и експерти като марката, произвеждаща най-здравите фитнес уреди в света.

Кардио уредите за аеробна тренировка, които предлага са с безжичен мониторинг за измерване на пулса и възможност за дистанционно водене на тренировка. Революционният Adaptive Motion Trainer се адаптира към движенията и дължината на крачката на този, който го използва. Почти всички хотели от веригата „Хилтън” са оборудвали фитнес залите си с Precor.

През годините компанията печели редица награди за дизайн, ефективност и здравина и отваря свои офиси в различни точки на света, включително и в Япония. През 2002 г. Precor се превръща в дъщерно дружество на Amer Sports Corporation, най-голямата компания за спортно оборудване, притежаваща международно признатите марки Wilson, Atomic, Suunto, Salomon, Arc'teryx и Mavic.

Официален представител и вносител на Precor за България е фирма Индекс ЕООД. Тя гарантира, че действително получавате възможно най-добрите фитнес уреди, изцяло съобразени с вашите нужди или с нуждите на вашите клиенти.

stroke

Магазин София

магазин wilson

Онлайн Каталог

индекс-спортшоп

Спортен Магазин

спортен магазин, спортни стоки