Dalbello

Историята на ДАЛБЕЛО

Dalbello office През м. март 2004 г. ДАЛБЕЛО отпразнува своята 30 годишнина в бизнеса с производство и търговия със ски-обувки.
Първият чифт ски-обувки напуска поточната линия на фабриката на фирмата в Касела д’Асоло- Италия, през м.март 1974 г. Този чифт беше първия от близо 6 милиона обувки, продадени през следващите 30 години. Днес CALZATURFICIO DAL BELLO S.R.L., или по-известна като ДАЛБЕЛО, се разрастна неимоверно много. Понастоящем ДАЛБЕЛО произвежда и продава повече от 450 000 чифта ски-обувки годишно, като по този начин заема престижното 4 място в света. В съвременната епоха на корпоративни сливания и поглъщания е забележителен факта, че ДАЛБЕЛО остава единствения независим , семейно притежаван производител на ски-обувки в света.

Dalbello Въпреки че ДАЛБЕЛО започва производството на ски-обувки през 1974 г., основателите му – Алесандро Дал Бело и неговата съпруга Джована са изградили и усъвършенствали своите умения в началото на 60-те години на миналия век във фабриката на ХЕНКЕ в Швейцария. След завръщането си в Италия те започват да шият кожени ски-обувки като доставчици на ХЕНКЕ.
“Въпреки, че бяхме щастливи да се върнем обратно в Италия, като доставчици на компоненти ние бяхме ограничени в развитието на нашия талант да констуираме ски-обувки. Осъзнавахме факта, че нашите идеи и съзидателност не бяха ефективно използвани, а в същото време бяхме уверени във възможностите си да развиваме по-добър собствен бизнес”- заявява Алесандро Дал Бело – основател на компанията.
Седемдесетте години на миналия век бяха едно изключително десетилетие за ски индустрията, и ски-обувките в частност. Новите идеи и революционните технологии станаха норма в производството на ски, ски-обувки, автомати, ски-облекла. ДАЛБЕЛО с техния инженерен отдел бяха в предните редици на технологичните революции в конструирането на ски-обувки, тъй като времената окуражаваха предприемачите да поемат този риск. Това десетилетие беше времето на радикалната трансформация на ски-обувката от кожена в пластмасова.
Алесандро Дал Бело никога не поглежда назад; разраства компанията, инвестирайки в нови технологии и високообучен персонал, чието предизвикателство бе да разработва все по-добри ски-обувки. ДАЛБЕЛО притежават патенти за дизайн на ски-обувки . Собствената им технология – толкова често имитираната TRUFIT – custom ski boot fitting system – им помогна да се превърнат в едни от най-бързоразвиващите се компании в бранша в световен мащаб.

“Голямата новост тази година е, че ДАЛБЕЛО посрещна своята 30 годишнина в съвсем нова – при това на площ от 10 000 кв.м. – производствена сграда и централен офис. От м.май 2004 ние произвеждаме ски в най-новата и най-модерна фабрика за ски-обувки в света. Всички производства на отделните компоненти, монтажа им и качествения контрол са под концентрирани под един покрив; две поточни линии с дневен капацитет от 2 000 чифта ски-обувки осигуряват задоволяване на нуждите на многобройните клиенти. Нашият план за бъдещето и достатъчно ясен – ще продължим да работим още по-упорито, за да снабдяваме пазара с висококачествени ски-обувки, който са много комфортни и помагат в изявата на скиорите. Но в днешния свят това не е достатъчно – ние трябва да даден на нашите клиенти най-доброто и честно обслужване в индустрията . Това е начина, по който оцеляхме последните 30 години; това е начина, по който ще продължим най-малко и в следващите 30.” – гордо заявява Алесандро Дал Бело.

stroke

Магазин София

магазин wilson

Онлайн Каталог

индекс-спортшоп

Онлайн Магазин

спортен магазин, спортни стоки