Carrera

Историята на Carrera

Carrera Ски каски, ски маски, очила и каски за колоездачи, слънчеви очила – всички продукти с марката Carrera са качествени, сигурни, удобни и в крак с модата.

Компанията е създадена през 1956 година от Вилхелм Ангър. Името й е вдъхновено от ралитата, които се провеждали по магистралата към Мексико – Карера Панамерикана. По това време не е имало друго по-опасно състезание с по-труден маршрут – истинско предизвикателство за състезателите.

Желанието да отговориш на предизвикателството става основна философия на марката Carrera. Ентусиазъм, иновации, победа – три ключови думи, на които отговаря всеки един неин продукт.

През 1964 година Carrera патентова материала Optyl. Той е с 20% по-лек от останалите материали, термопластичен, хипоалергенен. Очилата, направени от него, са еластични, стабилни и удобни. Изследователите и проектантите, работещи в лабораториите на компанията се стремят да създават продукти, които да помагат на спортистите да подобряват своите постижения.
През 80те години на пазара излизат и първите два модела спортни очила Carrera с диоптрични лещи. Малко след това се появяват и първите сгъваеми очила със сменяеми лещи.

Движещата сила на марката продължава да бъде спортният дух, ентусиазмът и желанието за победа. Това е ясно изразено в потоянните технически подобрения и в дизайна на продуктите. Дизайнът е функционален, изцяло съобразен с нуждите на спортистите и същевременно отговаря на последните модни тенденции. Всички технически подобрения се тестват първо в лабораториите на компанията, а след това и от спортисти – по време на тренировки и състезания. Така се гарантира, че крайният продукт с марката Carrera е изцяло в помощ на спортистите.

През 90те години Carrera пуска на пазара очила за колоездене и започва да произвежда маски и каски за скиори. Междувременно се присъединява към Safilo Group, пазарен лидер в производството на слънчеви очила и диоптрични рамки.

Следва поредица от нови продукти и влизане в света на модата. През 2008 година марката представя свои винтидж модели слънчеви очила – Champion и Safari. В момента Carrera предлага едни от най-качествените, красиви и удобни модели слънчеви очила в света.

Подобренията на спортните очила, маски и каски продължава. Благодарение на нова технология Carrera създава каски, изработени от карбонови влакна – много леки, компактни и по-сигурни от всички, произвеждани до сега. За направа на спортните очила вече се използва нов материал Flexolite Memory Metal. Той може да се огъва и извива по всякакъв начин без да се чупи. Нещо повече – винаги се връща в първоначалната си форма. Създаден е за големи натоварвания и в същото време е лек и удобен.

С непрестанния си стремеж към подобрения и нововъведения Carrera си спечелва една от челните позиции в историята на спорта. „Непобедим спортен дух и желание винаги да си номер едно.” – философията на марката продължава и днес да я държи на върха.

В България можете да намерите нейните продукти благодарение на фирма Индекс ЕООД – официален представител на компанията и вносител за България.

stroke

Магазин София

магазин wilson

Онлайн Каталог

индекс-спортшоп

Онлайн Магазин

спортен магазин, спортни стоки